Skip to main content

De Vispassen (SVBD)2024 komen eraan !

De Vispassen voor 2024  info 

De komende weken ontvangen verenigingen en sportvissers de eerste VISpassen voor 2024. Heb je vóór 10 november betaald, bijvoorbeeld via een automatische incasso van jouw hengelsportvereniging? Dan ontvang je de VISpas vóór 15 december 2023 thuis. Voor nieuwe leden is de VISpas 2024 vanaf 1 december online te bestellen via VISpas.nl.

Ook sportvissers die voor 8 december van dit jaar het geld hebben overgemaakt krijgen de VISpas vóór 31 december 2023 thuisgestuurd. Betaal je ná 8 december 2023? Dan krijg je de VISpas enkele weken na ontvangst van je betaling thuisgestuurd. Je ontvangt na betaling wel een tijdelijk bewijs per e-mail. Dit is ook te downloaden op MijnSportvisserij.nl. Zo kun je in het nieuwe jaar gewoon naar de waterkant toe!

𝐕𝐞𝐫𝐬𝐜𝐡𝐢𝐥𝐥𝐞𝐧𝐝𝐞 𝐭𝐨𝐞𝐬𝐭𝐞𝐦𝐦𝐢𝐧𝐠𝐞𝐧 𝐛𝐞𝐬𝐭𝐞𝐥𝐥𝐞𝐧

Flink wat sportvissers kiezen ervoor om behalve de VISpas ook de NachtVIStoestemming en/of Derde Hengeltoestemming aan te schaffen. Dit zodat zij in veel Nederlandse wateren ook ’s nachts en met drie hengels mogen vissen. Vanwege de logistieke processen verzenden we deze twee toestemmingen apart van de VISpas 2024.

Het kan daarom enkele dagen duren voordat je de NachtVIS- en/of Derde Hengeltoestemming ontvangt en de stickers op de VISpas kunt plakken. Heb je (nog) geen toestemming? Dan kun je deze via VISpas.nl gemakkelijk en snel online bestellen.

𝐌𝐞𝐞𝐫 𝐦𝐨𝐠𝐞𝐥𝐢𝐣𝐤𝐡𝐞𝐝𝐞𝐧 𝐢𝐧 𝐌𝐢𝐣𝐧𝐒𝐩𝐨𝐫𝐭𝐯𝐢𝐬𝐬𝐞𝐫𝐢𝐣

Nieuw vanaf 2024 is dat sportvissers een machtiging kunnen afgeven en intrekken voor hun lidmaatschap via MijnSportvisserij.nl. Met deze functie kun je ook je IBAN wijzigen. Daarnaast is het ook mogelijk om je factuur direct te betalen in dit portaal, mits Sportvisserij Nederland de vereniging helpt met de ledenadministratie.

𝐊𝐢𝐞𝐬 𝐯𝐨𝐨𝐫 𝐝𝐞 𝐝𝐢𝐠𝐢𝐭𝐚𝐥𝐞 𝐕𝐈𝐒𝐩𝐥𝐚𝐧𝐧𝐞𝐫

Bij de VISpas 2024 hoort ook de Aanvullingslijst waarin de wijzigingen ten opzichte van de Gezamenlijke Lijst van Nederlandse VISwateren 2022-2023-2024 zijn opgenomen.

Je hebt deze boekjes echter niet meer in de papieren vorm nodig. Alle wijzigingen worden direct digitaal doorgevoerd in de VISplanner. De VISplanner is rechtsgeldig om aan de waterkant aan te kunnen tonen dat je daar mag vissen. Dit kun je doen via de gratis VISplanner app of de VISplanner website.

Je hoeft dus geen papierwerk meer mee te nemen als je gaat vissen. Om het milieu en kosten te besparen vragen we je om voor digitaal te kiezen. Via MijnSportvisserij kun je heel snel en gemakkelijk aangeven dat je geen fysieke lijst meer wenst te ontvangen.

Alleen als je via het portaal in MijnSportvisserij aangeeft de papieren versie te willen ontvangen, krijg je deze automatisch thuisgestuurd met jouw VISdocument.