Roofviscommissie

SVBD Praktijksessie Basisaanpak “Snoeken met kunstaas”

In samenwerking met Hengelsport Oostland in Bleiswijk

Wanneer?

Zondag 6 november 2022

Hoe ziet het programma eruit?

We verzamelen om 9.30 uur bij de Berkelse Plas op de hoek van de Rivierenstraat en IJsselstraat in Berkel en Rodenrijs. We geven eerst uitleg met betrekking tot het materiaal, zowel de hengeluitrusting inclusief de te gebruiken lijnen, onderlijnen en kunstaas. Maar ook over de materialen voor het landen en onthaken van snoek en hoe we de snoek zo veilig mogelijk kunnen vasthouden, onthaken en terugzetten in zijn of haar element. Daarna ga je met ervaren roofvissers in groepjes van 3 a 4 personen op pad in de directe omgeving om in de praktijk te brengen wat we hebben geleerd. De praktijksessie eindigt om 13.30 uur op dezelfde verzamelplaats.

Voor wie is het bedoeld?

Voor beginnende en jeugdige snoekvissers vanaf 12 jaar oud die meer willen weten over de snoek, hoe ze hun visserij kunnen verbeteren en/of hoe ze een snoek het beste kunnen landen, onthaken en terugzetten. Als je ook wilt meevissen bij het praktijkgedeelte, dien je wel in het bezit te zijn van een SVBD vispas, of die van een van onze zusterverenigingen HSV Groot Rotterdam of GHV ’t Groene Hart. Meelopen en kijken bij het praktijkgedeelte is ook mogelijk. Omdat we nog niet precies weten hoeveel ervaren roofvissers er die dag beschikbaar zijn, moeten we wellicht een bepaald maximum aantal deelnemers hanteren, dus hoe eerder je je aanmeldt, des te beter. Als je zelf een spinhengel en onthakingsmateriaal etc hebt, neem die dan mee. Als je die nog niet hebt, geen probleem, geef dat even aan bij je aanmelding.

Wat kost ’t om deel te nemen?

We vragen een bescheiden bijdrage van €5. Na afloop krijgt iedereen een “goodie-bag” met  materialen die je goed kunt gebruiken bij het snoeken.

Hoe geef ik mij op?

Stuur een e-mailtje met je naam en leeftijd naar roofvissen@svbdelfland.nl

Met vriendelijke groet,

Frits Schouffoer

Sportvisserijbelangen Delfland (SVBD)

SVBD Roofviskoppelwedstrijd Lansingerland i.s.m. HS Oostland te Bleiswijk

Datum: Zondag 13 november 2022

Tijden: Loten om 08.15u. Vissen van 0900-1430 u.

Hengeltype: Kunst- en doodaas (1 hengel tegelijk per deelnemer)
Water: Alle wateren in Lansingerland waar volgens de vispas gevist mag worden
Deelname: Van elk koppel dient minstens 1 persoon SVBD lid te zijn, de ander dient ook een geldig visdocument te hebben dat recht geeft om te vissen op de bewuste wateren.
Inleg: €10 per koppel. Na inschrijving vanaf 1 oktober via
roofvissen@svbdelfland.nl krijg je bericht met bankinfo voor overmaking van het inschrijfgeld en waar we verzamelen.
Prijzen:            Wisseltrofee en waardebonnen
Uitreiking:        Na afloop op de verzamelplaats
Let op:             Alleen snoek, baars en snoekbaars telt. Je loot als koppel een startnummer en een bijbehorend water waar je het eerste uur dient te vissen. Daarna mag je zelf bepalen waar je de rest van de wedstrijd vist (wel binnen de gemeentegrenzen van Lansingerland en waar volgens vispas gevist mag worden).

Heb je interesse om deel te nemen aan een wedstrijd? Of heb je vragen? Stuur dan een bericht naar roofvissen@svbdelfland.nl

Scroll naar boven