Verslag Prijsuitreiking Zaterdagcompetitie en Zomercompetitie 55+ 2016.

Op zaterdag 19 november 2016 werden de prijzen tijdens de feestavond van de SVBD afdeling de Hovissers uitgereikt. Ditmaal in een gezellig zaaltje in Wateringen, de Molenbar. De avond werd zoals ieder jaar geopend door Theo de Lange en vervolgens gingen we van start met de eerste ronde bingo. Er stond weer een schitterende prijzentafel, die mede mogelijk waren gemaakt door Gijs van de Molenbar, Aad v.d. Ende, Leo v.d. Ende, Jan Hersbach, Arie Barendrecht, Schoenmakerij Nederpel en Berkhout planten. Uiteraard worden alle sponsors hartelijk bedankt voor hun bijdrage. Nadat de eerste ronde bingo was gespeeld en de prijzen waren opgehaald door de winnaars, was het de beurt aan Cees de Maa. Hij verzorgde op zijn eigen wijze de prijsuitreiking van de zomercompetitie 55+.  Zo wist Cees van alle deelnemers wel iets bijzonders te vertellen en konden de aanwezigen luisteren naar een geanimeerde uitreiking. De wisseltrofee, beschikbaar gesteld door Cees Bakker, werd dit jaar gewonnen door Karel Zaat met 62 punten en een gewicht van 79.530 gram. De bekers voor het puntenklassement kwamen van de vereniging en de trofeeën voor het gewichtsklassement van Schoenmakerij Nederpel. Tweede werd Charles Verbeek met slechts 1 punt minder, 62, en een gewicht van 70.470 gram. Derde werd Bert van Dam met 75 punten en een gewicht van 42.830 gram. Alle deelnemers gingen met een waardebon van hengelhuis Westland naar huis. Daarna was het tijd voor eerste ronde loterij. De lootjes werden door de aanwezige dames verkocht  En kon de loterij beginnen. Er stonden zoveel prijzen op de tafel, dat je alleen als je geen loten had gekocht, zonder prijs naar huis ging.

Na de loterij was het tijd om de prijzen van de Zaterdagcompetitie uit te reiken. Dat gebeurde door Theo de Lange. Ook nu waren de bekers voor het puntenklassement beschikbaar gesteld door de vereniging en voor het gewichtsklassement door Schoenmakerij Nederpel.

De kampioen van dit seizoen is Leen Quak met een puntenaantal van 15 punten en een gewicht van 102.740 gram. Tweede werd Arie Barendrecht met 28 punten en een gewicht van 81.194 gram en derde werd Theo de Lange met 32 punten en een gewicht van 62.559 gram. Alle 23 deelnemers gingen met een leuke prijs, die met korting waren verkregen bij De Sportvisser, naar huis. Na de prijsuitreiking volgde de laatste ronde van de loterij. Aan het eind waren alle prijzen van de tafel verdwenen en één van de aanwezigen ging aan het eind van de avond met een pond gerookte paling naar huis. We kunnen terug kijken op een bijzonder geslaagde avond en zullen volgend jaar zeker weer een dergelijke avond organiseren. Arie en Nel Barendrecht hebben te kennen gegeven dit volgend jaar niet meer te doen en zij (Nel) ontvingen uit handen van Theo de Lange een mooie bos bloemen.

Bovendien was Nel die avond jarig, maar dat hoorden we dat pas aan het eind van de avond.

Theo de Lange