Skip to main content

SVBD Praktijksessie Basisaanpak “Snoeken met kunstaas” – 3 november 2024

In samenwerking met Oostland Fishing Bleiswijk

Wanneer?

Zondag 3 november 2024

Hoe ziet het programma eruit?

We verzamelen ergens bij een binnenlocatie in Lansingerland (wordt tegen die tijd  ruim van te voren bekendgemaakt). We geven eerst uitleg met betrekking tot het materiaal, zowel de hengeluitrusting inclusief de te gebruiken lijnen, onderlijnen en kunstaas. Maar ook over de materialen voor het landen en onthaken van snoek en hoe we de snoek zo veilig mogelijk kunnen vasthouden, onthaken en terugzetten in zijn of haar element. Daarna ga je met ervaren roofvissers in groepjes van 3 a 4 personen op pad in de directe omgeving om in de praktijk te brengen wat we hebben geleerd. De praktijksessie eindigt om 13.30 uur.

Voor wie is het bedoeld?

Voor beginnende en jeugdige snoekvissers die meer willen weten over de snoek, hoe ze hun visserij kunnen verbeteren en/of hoe ze een snoek het beste kunnen landen, onthaken en terugzetten. Als je ook wilt meevissen bij het praktijkgedeelte, dien je wel in het bezit te zijn van een SVBD vispas, of die van een van onze zusterverenigingen HSV Groot Rotterdam of GHV ’t Groene Hart. Meelopen en kijken bij het praktijkgedeelte is ook mogelijk. Omdat we nog niet precies weten hoeveel ervaren roofvissers er die dag beschikbaar zijn, moeten we wellicht een bepaald maximum aantal deelnemers hanteren, dus hoe eerder je je aanmeldt, des te beter. Als je zelf een spinhengel en onthakingsmateriaal etc hebt, neem die dan mee. Als je die nog niet hebt, geen probleem, geef dat even aan bij je aanmelding.

Wat kost ’t om deel te nemen?

Deelname kost €10. Na afloop krijgt iedereen een “goodie-bag” met  materialen die je goed kunt gebruiken bij het snoeken.

Hoe geef ik mij op?

Stuur een e-mailtje met je naam en leeftijd naar roofvissen@svbdelfland.nl

Met vriendelijke groet,

Frits Schouffoer

Sportvisserijbelangen Delfland (SVBD)