Skip to main content

Vuilruim en dregdag Delft 2024

Vuilruim- en dregdag Delft.

Delftse Dregdag 2024

Op een druilerige zaterdagochtend, 30 maart 2024, hebben wij, van de SVBD, met de afdeling Delft een dregdag gehouden. Naast onze eigen SVBD-vrijwilligers kregen we dit keer de hulp van drie toppers van Onafhankelijk Delft. En weer of geen weer, deze dames stonden hun mannetje. 

Hieronder ook een link naar de beleving en verslag van de fractie onafhankelijk Delft.

https://www.onafhankelijkdelft.nl/2024/03/30/onafhankelijk-delft-vroeg-uit-de-veren-op-vrije-dag-om-de-nieuwe-gracht-van-zwerfafval-te-ontdoen-samen-met-sportvisserijbelangen-delfland/

Wij hadden voor ogen om de gracht langs de Phoenixstraat te gaan dreggen, maar door de aanwezige nesten van watervogels zijn wij op verzoek van de stads-ecologe uitgeweken naar de gracht bij de Graaf Floriskade. 

Toen wij er de eerste keer gingen kijken, leek de hoeveelheid afval mee te vallen en zagen wij nauwelijks iets liggen in het water. Maar niets bleek minder waar!

Na drie uurtjes dreggen hadden we de afval-aanhanger van de gemeente Delft toch wel behoorlijk gevuld.

De opbrengst was ; 3 winkelwagens, 6 fietsen, 1 verkeersbord, 1 staande lamp, 1 lampenkap, 1 droogrek en enkele vuilniszakken zwerfval. 

Wij zijn er in ieder geval weer zeer blij mee dat dit afval weer uit het water is !

En wie weet doen we de gracht langs Phoenixstraat ergens later in het jaar alsnog, wanneer er geen broedseizoen is.

Alle toppers die hun handen uit de mouwen hebben gestoken vandaag weer bedankt! en hopelijk weer tot ziens op de volgende dregdag.

Robert Steiger.