Skip to main content

Viscursussen voor de jeugd

Vis mee met de SVBD!

Jaarlijks organiseert de SVBD viscursussen voor leden en niet-leden, zowel voor jong als oud. Wij bieden drie cursussen aan waaruit jij/u kan kiezen. De cursussen worden op vier maandagavonden of woensdagavonden van 19:00 uur tot 20:30 uur gegeven in de Hofboerderij, in het Hofpark, te Wateringen. Lesmateriaal en hengels worden verzorgd door de SVBD en natuurlijk fris, koffie, thee en een versnapering. De cursussen worden afgesloten met een `diplomavissessie` op een zaterdag- of zondagochtend waarna de cursisten een visdiploma ontvangen. De avonden staan onder leiding van speciaal opgeleide jeugdbegeleiders, vismeesters en docenten met praktijkervaring.

1 Vissen met de vaste stok.

De basiscursus voor iedere beginnende jeugdige visser vanaf 8 jaar. Lesboek, tuigje maken, optuigen, onthaken, visknopen, peilen, vissen, natuureducatie met het `visserslatijn` zijn onderdeel van deze cursus. Maximaal aantal deelnemers is 25. De cursus kost 5,- en is op de maandagavonden in de periode april-mei. Na afloop ontvangen de cursisten naast het diploma een gemeentevergunning Westland.

2 Feedercursus

De vervolgcursus op de basiscursus waarbij gevist wordt met een voerkorfje. Favoriet voor de beginnende wedstrijdvisser of seniorvisser met de vaste stok die wat anders wil. Lesboek, onderlijnen maken, werpinstructie en werpen, optuigen, voerrecepten, gebruik voerkorven, wedstrijdtips, vissen en premium cursus `visserslatijn` zijn onderdeel van deze cursus. De cursus kost 10,- en is op de woensdagavonden in de periode april-juni. Het maximaal aantal deelnemers is 10.

3 karpercursus

Een specialistische vervolgcursus voor de beginnende karperaar of vaste stok/feedervisser die wat anders wil. Lesboekje, onderlijnen knopen plus materiaal, optuigen, werpen, voerrecepten/combinaties en verantwoordelijk met karper omgaan met bijbehorend `visserslatijn` zijn onderdeel van deze cursus. De cursus kost 10,- en is op de woensdagavonden in de periode april-juni. Het maximaal aantal deelnemers is 10.

Men kan zich het gehele jaar aanmelden voor het volgen van een of meer viscursussen door een e-mail te sturen aan jeugdzaken@svbdelfland.nl

Vermeldt naam, adres, telefoonnummer, geboortedatum en cursus in de e-mail.

We zien je/u graag op de cursus!

Dirk-Johan Wilhelm

jeugdzaken@svbdelfland.nl