Skip to main content

Jeugdzaken SVBD doet met scholen mee!

Jaarlijks werkt de jeugdcommissie van de SVBD mee met een waterproject van de mavoafdeling van het Christelijk Lyceum Delft. De derdeklas mavoleerlingen krijgen de gelegenheid onder begeleiding een zoetwatervisclinic en een zoutwatervisclinic aangeboden.

Met de zoetwatervisclinic leren de leerlingen iets over de natuur, het leven van de vis en vooral hoe er gevist moet worden. Met maximaal 25 leerlingen die geloot worden uit de vele aanmeldingen is deze visclinic van succes verzekerd.

Het selecte groepje 3de-klassers dat mee mag met de zoutwatervisclinic moet ’s ochtends om 5 uur acte de préséance geven. Na een korte instructie volgt met een begeleiding van maximaal 3 leerlingen op 1 begeleider het zeevissen vanaf het strand, pier of havenhoofd.

Op de Helen Parkhurst basisschool in Den Haag wordt jaarlijks aan diverse klassen een visles gegeven. De enthousiaste kinderen vinden rondom de school voldoende vismogelijkheid en het geluk straalt van de kindergezichten bij hun eerste vangst. Hulpvaardige ouders glimmen van trots.

Voor leerlingen is het ook mogelijk hun vanuit school georganiseerde maatschappelijke stage te doen bij de SVBD. Zij worden ingezet bij de viscursussen, wedstrijden en het diplomavissen aan het eind van een cursus.

Jong geleerd oud gedaan! Dat gaat op voor Holland Kinderopvang in Delft. Samenwerking maakt het mogelijk een groep kinderen van de naschoolse opvang een visclinic aan te bieden. Naast het vissen, tuigje maken, onthaken wordt er gewerkt met het vissenschool jeugdpakket Zoetwatervissen van Sportvisserij Nederland.

Hieronder een foto impressie.

Zoetwater visles
Visles school
Zeevis clinic
Zoetwatervisclinic