Skip to main content

Verslag SVBD roofvisclinic voor Fishing Kidz 5 november 2023!

Er was een mooie opkomst bij SVBD Praktijksessie Snoeken met Kunstaas.

Kan een afbeelding zijn van 3 mensen, vissende mensen, vishengel en gras

We konden 17 enthousiaste deelnemers verwelkomen op 5 november 2023 in verzorgingstehuis “De Oudelandsehof” in Berkel en Rodenrijs. Eerst werd uitleg gegeven over de snoek, de te gebruiken materialen, het belang van een stalen of dikke fluorcarbon onderlijn, de juiste onthaak materialen, kunstaasredders, het landen, de kieuwgreep en tenslotte het verantwoord terugzetten van de snoek.

Daarna gingen we in groepjes in de omgeving op pad onder begeleiding van ervaren roofvissers, om in de praktijk te brengen wat we hadden geleerd. Elke deelnemer kreeg een goodie-bag met diverse kunstaasjes, verzorgd door Hengelsport Westland. De snoekstand in Lansingerland is redelijk tot goed te noemen, maar de “groenjassen” werkten helaas niet mee.

Desondanks was het gezellig en viel er nog genoeg te beleven en in de praktijk te brengen. En er is ook snoek gevangen, een mooie van 82 cm door Teun met begeleider Twan Wooning. Deze werd beloond met een extra prijs. Na afloop kreeg elke deelnemer een certificaat en extra kunstaas, gesponsord door collega-roofvisser Mantas Mazys.

Speciale dank aan alle vrijwilligers en sponsors, die deze dag mogelijk hebben gemaakt.

Houd onze SVBD website en Faceook pagina in de gaten voor toekomstige cursussen.

Krijg jij geen genoeg van vissen?! Geef je dan nu op voor ‘Fishing Kidz by SVBD‘! De community voor kids waar je op een gezellige, effectieve en verantwoorde manier leert vissen!