Skip to main content

Verslag 16 september 2023 Fishing Kidz vissen en vangen haaien op zee !

Haaien vissen ….. en vangen met de Fishing Kidz ! Na het letterlijk afblazen van de vorige afspraak in verband met storm op zee, was het afgelopen zaterdag 16 September dan toch echt zover. We gaan haaien vissen op zee ……!!Zaterdag ochtend om half 6 het wekkertje en om kwart over 6 in de SVBD bus naar de afgesproken plaats om de 8 Fishing Kidz op te halen. 7 uur was iedereen present en konden we vertrekken richting Neeltje Jans in Zeeland. Na een ritje van 1 uur en 10 minuutjes kwamen we aan bij de jachthaven van Kamperland waar Kapitein Sjaak van “de Barracuda” ons opwachtte.Even allemaal een plas en hup op de boot. Een groepsfoto voor de vereniging en het SVBD Magazine en dan snel de motor starten …. We konden niet wachten. Na een kwartiertje varen, even op de sluis wachten en dan nog een kwartietje varen kwamen op het punt waar we de eerste poging gingen wagen.

De hengels werden opgetuigd en Kapitein Sjaak deed een korte uitleg over wat we gingen doen en wat we konden verwachten. Het doel was zandhaaien en eventuele bijvangst van wat maar wilde bijten. Iedereen kreeg een eigen hengel en als aas werden garnalen gebruikt. Nou …. en toen ging het los …. binnen enkele minuten was de eerste aanbeet daar en werd er een prachtige zandhaai van maar liefst 103 cm gevangen, gemeten en met de trotse vanger op de foto gezet. Netjes de zandhaai weer terug in het water gezet en de volgende aanbeet diende zich al aan…. een dubbel hook-up . Wat was iedereen verbaast … 2 haaitjes van +/- 30 a 40 cm aan 1

hengel…. Prachtig. Zo ging het de hele tijd door. Ik kan wel iedere aanbeet vermelden maar dan staat het Facebook vol. De uiteindelijke stand staat op 80+ haaien varierend in de maten 30 cm tot 103 cm. Iedereen heeft vis gevangen dus gelukkig geen teleurstellingen. Als bijvangst heeft iemand nog een, jawel, echte pijlstaartrog gevangen welke door Kapitein Sjaak uit voorzorg zelf werd onthaakt. Het zijn dan ook best gevaarlijke beestjes met een gifstekel. Wel mocht de vanger er natuurlijk mee op de foto want hoe trots kun je zijn …..! Ook werden er diverse zeesterren gevangen en een enkele steenbolk.

Al met al een zeer, maar dan ook een ZEER geslaagde haaienvisdag.

Rond 3 uur in de middag hielden we het voor gezien en voeren we terug richting haven. Wederom even een plas en in de SVBD bus terug naar de plaats waar de dag was begonnen. Rond half 6 leverde ik 8 super enthousiaste, moe maar voldane kinderen weer af aan hun ouders.

Wat hebben wij het naar ons zin gehad met deze once in a lifetime haaienvisdag.

Sportvisserij Zuidwest Nederland bedankt voor deze kans.

SVBD dank je wel dat ik deze dag de kinderen mocht begeleiden.

Fishing Kidz bedankt …. jullie hebben je geweldig gedragen.

Groetjes “vismeester” Stefan