Skip to main content

Internationaal Terug-Meld-Weekend spiegelkarpers van 22 t/m 24 September 2023.

Het internationaal terugmeldweekend komt er weer aan. Van vrijdagavond 22 september tot en met zondagavond 24 september 2023 organiseert de BVK, samen met verschillende Spiegelkarperprojecten (SKP’s) en de Matching Community alweer de tiende SKP-wedstrijd in open water.

Noteer dit weekend alvast in je agenda!

Het beproefde wedstrijdrecept behoeft nauwelijks uitleg, maar voor de nieuwkomers:

Waar? Alle open wateren: denk aan kanalen, vaarten, rivieren en boezemsystemen in Nederland en België. Ook zijn er SKP’s die in het terugmeldweekend wedstrijden/happenings organiseren op afgesloten wateren. Informeer vooral bij het SKP in de buurt!

SKP’s die zelf een wedstrijd organiseren in dit weekend hanteren vaak inschrijfregels en hebben een eigen reglement en puntentelling. Om in aanmerking te komen voor de prijzen van de BVK en Matching Community hoef je je niet in te schrijven!

Wat? Alle gevangen spiegelkarpers tellen mee voor de puntentelling, maar een gematchte spiegelkarper telt extra mee in de puntentelling. (Gematchte) edelschubkarpers tellen mee als bonus bij gelijke stand.

Hoe? Mag je helemaal naar eigen inzicht bepalen. Houd, ook wat stekkeuze betreft, wel altijd rekening met je collega-karpervissers! Claim geen stekken, maar ga ook niet bewust op de voorbereide stek van een ander zitten!

Waarom zou je meedoen? Omdat:>>>>>>>>>>>>>>

Een wedstrijd zonder parcours je vrijheid geeft. !!!

Terugmeldingen/matches veel inzicht verschaffen in bijvoorbeeld verspreiding, groei en geschiktheid van uitzetkarpers.!!!

Uitzetprogramma’s daardoor op maat kunnen worden gemaakt.!!!

Er vaak leuke prijzen te winnen zijn bij deelnemende SKP’s.!!!

De felbegeerde BVK-trofee op het spel staat voor degene die in dat weekend in open water de meeste projectspiegels weet te vangen.!!!

Voor het SKP dat de BVK-juryprijs wint voor bijzondere matches gevangen in het wedstrijdweekend Viskwekerij Corten wederom 25 Tsjechische spiegelkarpers beschikbaar stelt, plus een korte rondleiding op de viskwekerij in Lommel!!!

Opgelet: We hebben als Matching Community intussen de beschikking over vele tienduizenden plankfoto’s van open water in Nederland en Vlaanderen. Dus waar in open(baar) water je in dit weekend ook een spiegelkarper vangt, altijd melden want ze tellen allemaal mee voor de prijzen van/via BVK en Matching Community!

Algemene voorwaarden:

• Fotografeer je gevangen spiegelkarpers (linkerflank is altijd goed, beide kanten is beter).

• Vermeld de gevraagde gegevens en mail of app de foto zo snel mogelijk naar het deelnemende project in de buurt van je vangplek of naar het algemene meldadres van de Matching Community: spiegelkarpermelden@outlook.com Je kunt ook spiegels melden via onze webapp! Zet het meldicoontje vooral op je telefoon: https://skp.karperbeheer.nl/

• Om vals spelen te voorkomen is het de bedoeling dat je ‘iets’ met je vangst mee fotografeert. Dat ‘item’ maken de organiserende SKP’s plus de BVK bekend op vrijdag 22 september 2023 om 16.00 uur op verschillende websites onder meer op www.karperbeheer.nl en op social media, zoals op onze Facebookpagina.

• Dan ook geven we nog wat tips en aanwijzingen voor het weekend: denk aan fotografeertips en tips voor de behandeling van gevangen karpers.

• Informeer alvast bij de organiserende SKP’s in de buurt naar de daar geldende spelregels. Die kunnen afwijken van de BVK-spelregels!

Veel plezier alvast met je voorbereidingen op deze unieke happening!

Met vragen kun je terecht op contact@karperbeheer.nl