Skip to main content

Extra wedstrijden 2019

Verslag Uitgaansdag 3: Nieuwkoopse Plassen.

Volgens traditie wordt deze wedstrijd altijd gevist op de derde dinsdag in september, Prinsjesdag. Op dinsdag 19 september 2019 stonden tussen 6 en 7 uur 10 koppels te springen van ongeduld om de Nieuwkoopse Plassen te gaan bestormen. En het woord bestormen is niet per ongeluk gekozen. ’s Morgens was het prachtig weer, maar in de loop van de dag stak er uit het westen een windkracht 5 op. Deze zorgde er voor, dat vissen op de grote plas bijna onmogelijk werd. Diverse boten moesten dan ook van de grote plas af om in de luwte een nieuwe stek te zoeken. Dat scheelt natuurlijk altijd in de vangsten. We hebben een warme zomer achter de rug en dat liet zijn sporen in september na. Je kijkt toch vreemd op, als vlak voor je boot een moedereend met een aantal jonge eendjes komt zwemmen. Wellicht de eerste signalen van de klimaatverandering? Een koppel bleef midden op de plas liggen en hield stug vol ondanks de grote golven. Henk en Peter van Nieuwkerk, die ook al de wedstrijd op de Langeraarse plassen hadden gewonnen, wisten ook deze wedstrijd te winnen met ruim 37 kilo. Om 3 uur klonk het eindsignaal en konden de vangsten worden gewogen. Met dank aan Wim Thoen, Willem Middeldorp, Peter en Henk van Nieuwkerk voor het wegen. Met deze wind, was dat nog een hele klus. Toen de wegers bij Tim en Wim de Kok aankwamen, was het snel gedaan met wegen. Tijdens het verkassen was het leefnet in de schroef van de buitenboordmotor terecht gekomen en was al hun vis er vandoor gegaan. Spijtig!! Rond 4 uur kon de eindstand bij het etablissement van Hoogwerf opgemaakt worden en de prijzen worden uitgereikt. De sponsor van de dag was W. Thoen Bouwkundig Adviesburo. Willem, bedankt voor de mooie bekers.

Uitslag Uitgaansdag 3 Nieuwkoopse Plassen

UitslagNaam Koppelgewicht
1H. en P. van Nieuwkerk037.300
2H. Endhoven en H. Bijl031.720
3M. Flipse en T. de Lange024.670
4D. vd Ende en J. de Lange023.260
5W. Thoen en A. Middendorp022.300
6W. Bakhuizen en E. Hoogland018.450
7R. Habets en J. Nadorp015.950
8C. en A. vd Wilk011.110
9J. Boonstra005.800
10W. en T. de Kok000.000
Totaal190.650

Verslag Uitgaansdag Langeraar 2 10 augustus 2019

De titel van dit verslag is niet helemaal correct, omdat de eerste uitgaansdag op 13 juli i.v.m. vele andere wedstrijden geen doorgang kon vinden. We hadden vorig jaar, na afloop van de uitgaansdag in Nieuwkoop besloten om niet meer op donderdag te gaan vissen maar op zaterdag. Hierdoor hoopten we om meer deelnemers. Dit liep anders dan verwacht. De eerste dag was dus al niet haalbaar. Maar op zaterdag 10 augustus stonden er 4 (!) koppels klaar om de Langeraarse Plassen op te gaan. Eigenlijk hadden zich 5 koppels opgegeven,  maar Piet van Rijn en Jelle Boonstra moesten zich helaas vanwege werkzaamheden afmelden. Om 6 uur gingen we varen en om 3 uur was de wedstrijd weer voorbij. Het weer was verschrikkelijk. Er stond een enorme harde wind, waardoor de Plas enorm ging stromen. Dat leverde op verschillende stekken meer vuil op dan vis. Het was dan ook verstandig om een plekje uit de wind op te zoeken, zodat de hengels nog in staat waren om de beetregistratie door te geven. De vis was er volop, maar veel klein. Peet en Henk van Nieuwkerk hadden daar weinig last van. Zij kregen al snel de grote vis op de stek en wisten de wedstrijd te winnen met ruim 67 kilo. Hans Endhoven en Peter Smit verlieten door het slechte weer en de matige vangst al om 13.00 uur het water. Toch hadden zij inmiddels 12 kilo vis gevangen en werden hiermee derde.  Theo en Leo lagen vlakbij het sluisje en kregen pas heel laat de grote brasems op de stek, maar met bijna 15 kilo eindigden zij als tweede. Om 3 uur was het voorbij. Ik moet even Willem Thoen en Piet Korenneef even extra bedanken voor het wegen van de vis. Door de enorme wind en de hoge golven was het geen pretje om bij de boten te komen. Toch wisten zij iedereen te vinden en  kon ca. 4 uur iedereen weer veilig bij Lek aan de kant komen. In de loods nog gezellig wat gedronken en aldaar de prijzen uitgereikt. Leo van de Ende had voor de prijzen gezorgd en zo ging iedereen met een tevreden gevoel naar huis. De volgende uitgaansdag vindt op Prinsjesdag ( 17 september) in Nieuwkoop plaats. We hopen op meer deelnemers en beter weer.

UitslagNaam Koppelgewicht
1H. en P. Nieuwkerk067.250
2T. de Lange en L. van der Ende014.850
2H Enthoven en P. Smit012.000
4W. Thoen en P. Koornneef009.700
Totaal103.800

Verslag koppelwedstrijd om de Ary Barendrechttrofee.

Op zondag 9 juni verschenen 13 koppels aan de waterkant van de Wollebrand. Het loten was al om 5.00 uur i.v.m. eventuele recreatievissers. Ondanks dat zo’n wedstrijd officieel is aangevraagd bij de Sportvisserijbelangen Delfland (SVBD), zijn er altijd vissers die zich hier niets van aantrekken en gewoon gaan vissen. Theo en Jellie de Lange hadden zaterdagavond het parcours al uitgezet en op diverse plaatsen pamfletten opgehangen. Zo moest iedereen wel weten dat hier de wedstrijd om de Ary Barendrechttrofee zou worden gevist. Gelukkig hadden zij een extra nummer uitgezet, want er bleken op nr. 1 toch een aantal buitenlandse mensen te vissen. Henk v.d Ende en John de Lange hadden nr. 1 getrokken en kwamen daardoor op het reservenummer terecht. Verder kon iedereen gelukkig gewoon op zijn stekkie plaatsnemen. Om 6 uur klonk het beginsignaal en werden de voerplekken aangelegd. Er werd zowel met de vaste stok als de feederhengel gevist. Het was heerlijk weer; een lekker zonnetje met weinig wind. Daarmee hadden we veel geluk, want de vorige dag stond er windkracht 8 tot 9 met veel regen.  Al snel kwamen de eerste kleine visjes boven water, maar op de grote vissen moest wel even worden gewacht. Uiteindelijk kwamen de grote brasems en giebels op de voerplek en werd er op diverse plekken een mooi net vis gevangen. Om 2 uur klonk het eindsignaal en konden de vangsten worden gewogen en om 3 uur werden de prijzen op de parkeerplaats uitgereikt. Zoals het velen weten, gaat het met de gezondheid van Ary Barendrecht niet zo heel goed. Toch was hij , samen met zijn vrouw Nel,  aanwezig op de prijsuitreiking. Geweldig ! Zo’n dag kan nooit worden georganiseerd als er geen deelnemers zijn, die een extra handje helpen. Leo v.d. Ende en John de Lange worden bedankt voor het wegen. John de Lange voor het kopen van een hapje en drankje na de wedstrijd. Jongens, enorm bedankt. De wisseltrofeeën zijn beschikbaar gesteld door Ary Barendrecht en de SVBD voor de koppels 1, 2 en 3. We hadden een mooie opkomst, maar er zijn nog een paar plaatsen vrij.

UitslagNaam Koppelgewicht
1H. van der Ende en J. de Lange024.190
2W. en T. de Kok018.540
2R. Bouttier en W. Houweling017.380
4R. Jongeotter en H. Endhoven014.980
5E. Roet en K. de Bruin012.940
6H. Stegeman en R. Habets012.440
7L. van der Ende en T. de Lange012.380
8R. Boeters en G. Blijleven010.710
9J. van der Ende en J. Kester010.320
10N. Langendoen en N. van der Meer009.150
11N. de Vries en B. van Mekeren006.230
12L. Quak en E. van der Vegt004.900
13J. Nicolai en B. van Os004.850
Totaal159.010