Skip to main content

Extra wedstrijden 2016

Verslag Sinterklaaswedstrijd 2016

Evenals vorig jaar werd deze wedstrijd gevist in de Noord- en Zuidvliet in Maassluis. Achttien koppels stonden om 8.00 uur op de grote parkeerplaats te wachten tot we konden gaan loten. De voorzitter van de plaatselijke hengelsportvereniging Be-Fair de Hengelsporters, Dirk v.d. Heijde, had de dagen voorafgaande aan de wedstrijd al allerlei voorbereidende werkzaamheden verricht. Zo hingen op diverse plaatsen aanplakbiljetten met de aankondiging van de Sinterklaaswedstrijd, had hij de plaatselijke winkeliers en bewoners op de hoogte gebracht en het parcours uitgezet. Zonder dergelijke mensen wordt het organiseren van een dergelijke wedstrijd in het centrum van Maassluis onmogelijk. Het parcours was verdeeld in drie delen, zodat de koppels een redelijke afstand van elkaar zaten. Nadat het inleggeld, € 5,- per persoon was betaald kon er worden geloot. Drie koppels hadden aangeboden om te wegen en elk koppel kreeg een weegkaart mee. Om 9 uur klonk het beginsignaal en snel werden de eerste visjes gevangen. Het zag er allemaal goed uit. Helaas bleken er toch weer 2 stekken te zijn waar de vis met vakantie was en deze koppels wisten na 4 uur vissen nog geen kilo vis ter weging aan te bieden. Tijdens de wedstrijd kwam de lokale Pietenband ook nog even langs, zodat de Sinterklaassfeer er goed in zat. Helaas werd rond 12 uur één van de deelnemers onwel en moest per ambulance worden afgevoerd. Gelukkig kregen we in de loop van de avond te horen, dat hij inmiddels weer naar huis mocht. Huib sterkte jongen en we hopen je op 17 december tijdens de Kerstwedstrijd weer aan de waterkant te mogen begroeten. Inmiddels waren de dochter en schoonzoon van Theo de Lange ook gearriveerd met de prijzen. Al die prijzen pasten immers niet in de auto bij de hengelspullen. Ook zij worden hartelijk bedankt voor hun moeite. Om 13.00 uur klonk het eindsignaal en kon het wegen beginnen. Tijdens het opmaken van de einduitslag konden de deelnemers genieten van een biertje, gesponsord door Henk v.d. Ende, en een stukje kaas of worst, die weer waren geregeld door John de Lange. Het organiseren van een dergelijke wedstrijd met 36 deelnemende mensen kan niet zonder de hulp van al deze mensen. Uiteindelijk kon de prijsuitreiking plaatsvinden. Het unieke van deze wedstrijd is, dat alle deelnemers dezelfde prijs ontvangen, nl. Sinterklaaslekkernijen ter waarde van € 5,-. Terwijl Theo de Lange de koppels naar voren riep, deelde de dochter en schoonzoon de prijzen uit. Het verschil tussen de nummers 1 en 2 was slechts 20 gram. Het winnende koppel bestond uit Dirk v.d. Heijde en Ton Krouwel met 8.620 gram..

Einduitslag:

uitslagNaam koppelGewicht.(gr)
1-Dirk van der Heide en Ton Krouwel08.620
2-Theo de Lange en Leo v.d. Ende08.600
3-Rini Kaffa en Leen Quak07.500
4-Rene Habets en Henk Stegeman07.350
5-Ronald Jongenotter en Huub Bijl06.430
6-Hans Endhoven en André Smit06.230
7-Wim Thoen en Aad v.d. Kaay05.800
8-Henk en Leen van Nieuwkerk05.410
9-Jelle Boonstra en Piet van Rijn05.020
10-Henk van der Ende en Nico vd Meer05.010
11-John en Dirk de Lange04.940
12-Kees en Gerrit van Lier04.800
13-Koos de Boer en Wim Houweling04.160
14-Echtpaar van Os03.840
15-Gijs de Jong en Willem van der Heuvel03.470
16-Willem van Dongen en Frans vd Hoek02.590
17-Karel Zaat en Cees de Maa00.740
18-Rene en Iwan vd Hoeven00.660
Totaal91.200

Verslag uitgaansdag 3 in Nieuwkoopse Plassen.

Traditiegetrouw wordt de laatste uitgaansdag gevist op de Nieuwkoopse Plassen. Dat gebeurt op de derde dinsdag in september, Prinsjesdag, en vanwege het later licht worden, starten we om 7 uur. Negen koppels hadden zich ingeschreven, waaronder 3 bestuursleden, en gingen om 7 uur het water op. Nu bestaan de Nieuwkoopse Plassen uit verschillende plassen, maar de meeste deelnemers kozen voor de derde grote plas. Het weer was uitzonderlijk mooi; zo nu en dan een zonnetje en windstil. Wellicht niet bevorderlijk voor de vangsten, maar na de zeer slechte dag in Langeraar, gaf daar niemand om. De afgelopen dagen kwam de wind voornamelijk uit het oosten en Aad Langerak had zich voor deze dag goed voorbereid. Hij wist de stek van de dag te vinden. Met ruim 78 kilo vis wist hij de wedstrijd ruimschoots te winnen. Voor de overige deelnemers was het vooral peuteren op de kleine vis en zo nu en dan een bonusvis in de vorm van een bliek of een brasem. Dat de vis nog volop aan het zwemmen was, bleek wel uit de verhalen na afloop. Het ene koppel zat direct in de grote vis en vingen in de middag nauwelijks nog iets, terwijl de andere boten juist in de middag de grote vis wisten te vangen. Om 3 uur was ook deze dag weer voorbij en konden we terug naar het etablissement van Hogerwerf. Het was nog steeds prachtig weer en zo konden we de prijsuitreiking  lekker buiten doen. Arie Barendrecht had voor een ieder twee flessen wijn gekocht en de mooie bekers werden ditmaal gesponsord door W.Thoen adviesbureau, waarvoor onze hartelijke dank. Uiteraard verzorgen we volgend jaar weer drie uitgaansdagen en dan rekenen we op nog meer deelnemers.

UitslagNaam Koppelgewicht
1A. Langerak en R. Schuit078.400
2W. Thoen en W. Middendorp029.910
2D.J. Wilhelm en T. de Lange017.500
4P. en H. van Nieuwkerk016.800
5R. Habets en J. Nadorp013.500
6E. van der Wilk en H. Enthoven010.600
7P. van Rijn en J. Boonstra010.350
8A. Barendrecht en J. van der Ende009.600
9N. van der Meer en ?001.600
188.260

Verslag uitgaansdag 2 in Langeraar.

Op donderdag 11 augustus was de tweede uitgaansdag en ook deze dag werd op de Langeraarse plassen gevist. Je rekent op 11 augustus op een mooie zomerdag, maar niets was minder waar. Toen alle vissers rond half 6 waren gearriveerd regende het al. Ook was er veel wind voorspeld, maar dat bleef gelukkig uit. Gedurende de hele dag heeft het geregend en in menige boot liepen de nat geworden maden door de hele boot. Een regenpak was zeker op zijn plaats om te voorkomen, dat je als een natte krant thuis zou komen. Om 6 uur vertrokken 7 boten naar de diverse stekken. Iedereen had een luw plekje opgezocht i.v.m. de voorspelde hard wind. De vis liet zich van een goede kant zien, want al snel werden de eerste vissen gevangen en daar zaten al grote blieken bij. Dat was een troost bij het zeer slechte weer. Er werd druk tussen de diverse boten gebeld om te horen hoe de vangsten waren, maar niemand durfde het echt aan om te gaan verkassen. Om 3 uur  was de dag voorbij en konden we opdrogen in de loods bij de verhuurder Lek. Onder het genot van een drankje en een balletje gehakt werd de einduitslag bekend gemaakt. Kubo productions had voor de mooie bekers gezorgd, waarvoor hartelijk dank en daarna kon Theo de Lange de einduitslag bekend maken.

UitslagNaam Koppelgewicht
1T. de Lange en L. van der Ende27.400
2E. van der Wilk en A. van der Stap16.600
2R. Jongenotter en H. Enthoven16.000
4W. Thoen en W. Middendorp14.240
5P. van Rijn en J. Boonstra12.600
6A. Barendrecht en J. van der Ende06.400
7R. Habets en J. Nadorp05.100
98.340

Verslag uitgaansdag 1 in Langeraar.

Op donderdag 6 juli was de eerste uitgaansdag/bootjeswedstrijd in Langeraar. Slechts 6 koppels hadden zich voor deze dag aangemeld. Het verhaal gaat nog steeds de ronde, dat er in de Langeraarse Plassen alleen kleine vis rondzwemt, omdat de beroepsvisser de brasem had weggevangen. Vorig jaar werd al duidelijk, dat er hier en daar toch al weer een brasem gevangen werd. Het waren geen grote brasems, maar we hadden goede hoop.Dit jaar werden al weer meer brasems gevangen, dan vorig jaar en dat geeft de burger moed. Het weer was redelijk, nl. bewolkt, een klein buitje en behoorlijk wat wind.  Om 6 uur klonk het beginsignaal en voeren de boten naar hun favoriete stek, maar we misten nog 1 koppel. Ronald Jongenotter en Willem Middeldorp waren verlaat, maar uiteindelijk kozen ook zij het ruime sop.In het begin was de kleine vis massaal aanwezig, maar erg moeilijk te vangen. Iedere keer waren de maden uitgezogen of de wormen aangevreten tot aan de steel van de haak. Maar na een aantal uren meldden zich toch ook de eerste brasems en kwam er gewicht in het net. Om half 3 moest Theo de Lange i.v.m. schoolwerkzaamheden al richting bootverhuurder Lek, maar de wegers waren zo goed om ons net mee te nemen.Om 3 uur was het vissen voorbij en kon de stand worden opgemaakt. Na een versnapering in de loods van Lek werden de prijzen verdeeld. Schoenmakerij had weer schitterende ereprijzen beschikbaar gesteld, waarvoor onze hartelijke dank. Leo v.d. Ende had bij Geert Pakvis van Verpa prijzen gehaald en zo ging iedereen met een grote madendoos, twee korven, een methodfeeder en een zak voer naar huis. De einduitslag werd door Arie Barendrecht, bij afwezighied van Theo de Lange, bekend gemaakt. Vervolgens werd besloten om ook de tweede uitgaansdag in Langeraar te vissen.

UitslagNaam Koppelgewicht
1R. Jongenotter en W. Middendorp19.100
2T. de Lange en L. van der Ende13.300
2R. Habets en J. Nadorp11.950
4A. Barendrecht en J. van der Ende09.800
5P. van Rijn en J. Boonstra08.720
6W. Thoen en F. Kante04.100
67.070