Geweldig zo’n vis!

Zeevisclinic Sportvisserijbelangen Delfland groot succes

Elk jaar organiseert de SVBD een zeevisclinic en een zoetwatervisclinic voor het Christelijk Lyceum Delft locatie Hof van Delft. Dit jaar `gedurfd` op 4 oktober en 11 oktober.

Doel van de visclinics

zoetwatervissen, SVBD vissenschool, Christelijk Lyceum Delft

Gewoon blijven zitten en vangen!

De visclinics hebben alles te maken met het jaarlijkse project `Water` dat vanaf de grote vakantie tot en met de herfstvakantie loopt. Verschillende vakken dragen daar een druppel (of emmer) aan bij door hun vakinhoud af te stemmen op het thema water. Sportvisserijbelangen Delfland draagt bij door al jaren visclinics aan te bieden met als doel kinderen kennis te laten maken met de hengelsport.

Zoetwatervisclinic

Op 4 oktober, het ligt vast aan de datum, deden nog vier enthousiaste leerlingen mee. Helaas kon onze trouwe, vis-uit-het-water-kijkende-vangstgarantie-gevende Theo even niet van de partij zijn, maar had hij de voorbereidende zaken weer goed op orde. Zoals bijna te raden is, viel de vangst en het weer tegen. De wind was snijdend hard en zat in de verkeerde hoek. Hierdoor moest er gevist worden aan de wind gunstige kant en daar was het water helder en nogal ondiep. Gelukkig ondiep, want Tobias dook vanuit zijn rolstoel in zijn door ons geregelde viszetel…en van daaruit voorover bijna de plomp in. Tja, dan schrik je even van de snelle hand van de docent in je kraag en vis je jezelf even naar de overwinning! Tobias, toppie jongen, ennuh, je hebt een goede indruk achter gelaten bij jeugdbegeleiders Ton en Andre.

Zeevisclinic

svbd vissenschool zeevisclinic, christelijk lyceum delft

de drie winnaars van de zeevisclinic

Het zeevissen genoot van meer belangstelling. Ondanks de wind en het ongunstige tij zijn we met 14 kinderen, Theo, Ton, Andre, Sven, Frits, Henk en ondergetekende naar Noordwijk vertrokken. Jeugdbegeleider Henk zag het helemaal zitten met een tegenstribbelende parkeerautomaat en op advies van DJ moest hij maar gewoon niet te ver ingooien. Dat werd beloond met een doublet aan grote botten. Dit was het begin van vangen. In al de jaren dat we als SVBD deze zeevisclinic organiseren, is er nog nooit zoveel vis gevangen! De winnaar had maar liefst drie meter 28 aan vislengte. Mooie botten en zeebaarzen waren de beloning voor een vismoment tegen de wind ingooien en uit je gewrichten waaien.

SVBD vissenschool, zeevisclinic, chistelijk lyceum delft

Mooie botten

Terug op school werd de visploeg opgewacht door enkele medeleerlingen die misschien wel, diep in hun hartje, ook mee gewild hadden. Dat vissen zo groot en mooi eng kunnen zijn, en dat je ze dan ook nog uiteindelijk durft beet te houden voor het eerst in je leven! Tja, dan moet je wel gillend naar je volgende les hollen en vertellen dat je een dode vis hebt beetgehouden.

Het gevolg van dat enthousiasme is dat docenten nu belangstelling hebben voor een zeevisclinic. Wij geven die als jeugdbegeleiders graag. Op dit moment hebben zes collega’s zich opgegeven voor een momentje strand/kantvissen. Wordt vervolgd…

Dirk-Johan Wilhelm

Jeugdzaken SVBD/secretaris