Zegwaardplasje te Delft en de Fortuna 2 te Vlaardingen gesloten voor het vissen met een werphengel.

Onderzoek wegvangen exotische rivierkreeften

Afvissen kreeften op twee wateren bij de SVBD.
Beste leden na verschillende onderzoeken naar de kreeft heeft het Hoogheemraadschap besloten een proef te doen met het afvissen van de kreeften. Niet onderzoeken hoeveel kreeften er zijn maar het kreeften bestand wegvangen van klein tot groot. Hiervoor zijn speciale vangtuigen geplaatst om de kreeften e vangen. De vangtuigen staan aan lijnen in het water waardoor het vissen met een werphengel niet meer mogelijk is. Het onderzoek loopt van 12 Juli tot en met 31 September de wateren die wij gaan sluiten voor de werphengel zijn de Fortuna 2 te Vlaardingen langs de A20 en het Zegwaard plasje Langs het Vrederustpad te Delft.

Wij vragen u medewerking om ervoor te zorgen dat deze manier van wegvangen slaagt zodat het Hoogheemraadschap Delfland zich na deze succesvolle pilot zich kan inzetten op de volgende stap tegen de overlast van kreeften op ons viswater.
Wij vragen u deze materialen en opstellingen ongemoeid te laten en bij onraad contact op neemt met het viswaterbeheer van u vereniging heeft u vragen neemt u dan contact op met het Hoogheemraadschap Delfland via telnr. (015) 260 81 08).

Voor het Zegwaard plasje geld dat de vereniging dit in het najaar gaat opkappen samen met vrijwilligers en in samenwerking met de gemeente Delft, daarna zal de vereniging in de winter 2022/23 een visstandbemonstering doen zodat dit water meegenomen kan worden in de jaarlijkse onderhoudsuitzettingen van het viswaterbeheer.

Tijdens deze af vissing zal er door verenigingscontroleurs en Boa’s gecontroleerd worden.

Theo Stremme
Viswaterbeheer.