Rode Kreeft
Rode kreeft onderzoek
Voortzetting kreeften onderzoek Vlaardingen 2023.
Sportvissers opgelet vrijdag 13 januari 2023 start men van het HHD en het ATKB en Wilkin de Boer opnieuw met het kreeften onderzoek in de Westwijk van Vlaardingen.
Waarom zo vroeg in het seizoen; wij hebben aan het HHD voorgelegd of men rekening wilde houden het de sportvisserij dit omdat veel sportvissers van Vlaardingen in de zomervakantie graag op de Fortuna twee vissen.
Voor de roofvisserij heeft men de volgende aanpassing gemaakt; er worden minder fuiken geplaatst en deze komen aan de kant te staan waar door overtollig riet niet gevist kan worden. Daarnaast doet men de fuiken boven water aan elkaar verbinden met een rood-wit lint zodat men goed kan zien waar de fuiken staan en waar men wel een plug/ lepel/ shad enz. kan uitgooien.
Dan doet men op verzoek van de SVBD het paaigebied in rondom west meenemen in het onderzoek en heeft men het project uitgebreid naar de Poeldijkse wetering.
De Poeldijkse wetering is het gedeelte viswater wat loopt vanaf de Tankval tot aan de surfplas.
Wij willen alle waarschuwen dat er meer gecontroleerd gaat worden dus laat de fuiken c.q. kreeftenkorven staan, wordt u gepakt met een fuik of kreeften korf bent u voor de wet aan het stropen.
Voor sportvissers hoeft dit geen uitleg.
Voor bewoners die niet op de hoogte zijn, laat ze alstublieft staan scheelt een boete!!.
Het viswaterbeheer.
 
CVT
Scroll naar boven