Beste leden van de SVBD

Let op!!! Lidmaatschap opzeggen voor 1 oktober

Als men lid is van Sportvisserijbelangen Delfland (SVBD) dan is men lid van een vereniging.

Heeft u een SVBD Vispas 2022, dan bent u dus lid van de SVBD. Anders gezegd: de Vispas van de SVBD is een bewijs van lidmaatschap van de SVBD en wordt ELK jaar automatisch verlengd net als een abonnement.

Als men GEEN lid meer wilt zijn in 2023 moet men VOOR 1 oktober 2022 het lidmaatschap opzeggen.

Na 1 oktober wordt op basis van de ledenadministratie alle leden doorgegeven aan Sportvisserij Nederland, zodat zij de Vispas SVBD voor 2023 kan gaan klaarmaken voor verzending. De Vispas SVBD is maar 1 kalenderjaar geldig en wordt automatisch elk jaar verlengd.

Als men via automatische incasso betaalt, wordt in november het contributiebedrag afgeschreven. Plus de eventueel aangevraagde nachtvissticker en /of derde hengelsticker. De Vispas SVBD (plus stickers) krijgt u dan voor 1 januari 2023.

In alle andere gevallen ontvangt men een contributiebrief met acceptgiro met het verzoek de contributie voor 2023 op tijd te betalen. Hoe later u betaalt, hoe later u de Vispas SVBD ontvangt. Verwacht dus niet dat als u in de 2de week van december betaald, u de Vispas SVBD voor 1 januari in huis hebt.

Bent u in 2022 verhuisd en heeft u de adreswijziging niet doorgegeven? Dan wordt de contributiebrief en/of Vispas SVBD naar het verkeerde adres gestuurd. Als lid van een vereniging bent u natuurlijk wel zelf verantwoordelijk voor het feit dat wij als SVBD de juiste adresgegevens moeten hebben.

Uit ervaring zijn er per jaar 12% tot 15% ledenwijzigingen onder onze 16000 leden! Leden verhuizen, vergeten op te zeggen, blijken spoorloos verdwenen te zijn, willen stoppen met vissen, raken de acceptgiro voor de contributie kwijt, betalen niet op tijd (zelfs na een 2de aanmaningsbrief), komen er halverwege juni op een vrijdag achter dat ze nog moeten betalen en willen zaterdag vissen, zijn hun Vispas SVBD kwijt die ze nog niet betaald hadden of zijn ons helaas ontvallen. Dat kunnen zomaar 2400, soms min of meer boze, emails zijn. Uiteindelijk kan het in heel veel gevallen simpel opgelost worden. Want tja, een Vispas van de SVBD daar vang je ze mee!

Kort samengevat:

• als men lid is van de SVBD, loopt het lidmaatschap door, tot opzegging
  • opzeggen van het lidmaatschap voor komend kalenderjaar moet VOOR 1 oktober gedaan zijn
  • bij automatische incasso is de Vispas SVBD op tijd in huis
  • niet op tijd betalen; is een boetebedrag
  • adreswijzigingen zelf doorgeven; wij bedenken ze niet voor u

Voor vragen? Stuur een email naar secretaris@svbdelfland.nl