Viswatercommissie

Op het gebied van het visstandbeheer heeft de SVBD als belanghebbende vooral een adviserende en signalerende rol naar de verantwoordelijke beheerders (denk aan Hoogheemraadschap van Delfland)
Veelal is de de SVBD zelf de verantwoordelijke beheerder en kan dus zonder derden direct viswater beheer toepassen.

Ingrepen in de vistand dienen in overleg tussen de partners, maar altijd met toestemming van de visrechthebbende te worden uitgevoerd.

Vanuit het grote belang bij goed viswater en een goede visstand kan de sportvisser ( u dus) een belangrijke partner bij het krijgen en behouden van biologisch goed water zijn .
Sportvissers zijn nauw betrokken bij het waterleven en brengen veel tijd door “in het veld”.
Dreigende calamiteiten als vis- en watervogelsterfte worden veelal direct door sportvissers opgemerkt.
De SVBD heeft uiteraard ook een team opgeleide vrijwilligers, dat bij calamiteiten in aktie komen.

Wat kunt u als lid van de SVBD doen om uw water optimaal te houden:
– Vis met verstand,
– Neem uw rommel mee naar huis,
– Spreek andere vissers daar op aan,
– Zet gevangen vis weidelijk terug
– Meld veranderingen in of op het water aan de SVBD

We willen proberen om in de komende jaren door middel van het onderstaand enquete formulier een beeld te krijgen over wat u vind van onze viswateren en onze leden.
We vragen daarvoor u medewerking

Uiteraard zullen we u over de resultaten op de hoogte houden via de website.
Heeft u vragen of interesse om zelf aktief deel te nemen in de commissie neemt u dan contact met onze coördinator via onderstaand e-mail adres:

viswaterbeheer@svbdelfland.nl

Met vriendelijk sportvisgroeten,