Jaarlijkse veteranenwedstrijd SVB Delfland onder tropische omstandigheden.

14 september j.l. was het weer zover en werd zoals elk jaar op de 2e woensdag van september de veteranenwedstrijd van SVB Delfland, sectie Delft, vervist. Dat de weergoden ons wel gezind waren met een onbewolkte blauwe lucht en een temperatuur die tot boven de 30 graden opliep, mag duidelijk zijn, maar of dit alles ook tot een goede vangst zou leiden moest nog blijken. Om half acht werd het startsein gegeven en gingen de eerste voertjes te water. Al snel werden de eerste vissen gevangen maar ook even zo snel werd het al weer minder met de vangst. Het heldere water was zeker oorzaak dat de vangsten niet zo best waren maar zorgde ook voor een aantal verrassingen.

veteranenwedstrijd

Zo was er meerder malen bij het binnenhalen van een vis(je) dat er plotseling een grote snoek van onder de kant op klapte en probeerde de vis te pakken. Ook werd er nog een mooie zeelt verspeeld, een vis die je ook niet iedere dag verwacht. Al met al werd er toch nog redelijk vis gevangen en waren er maar 2 deelnemers die geen vis hadden. Na afloop was als vanouds de prijsuitreiking in de gezellige kantine van voetbalvereniging DVC aan de Brasserskade waar Toon de verse broodjes en koffie al klaar had staan. Naast de waardebonnen die te winnen waren had Henk Brandwijk, die samen met Bertus van der Drift altijd alles verzorgt, 2 prachtige orchidee planten beschikbaar gesteld. De eerste drie deelnemers die het hoogst waren geëindigd waren Ruud Schut met 5080 gr, Henk Brandwijk met 4500 gr, en Joop Zevenbergen met 3780 gr. De 2 orchidee planten  werden verloot onder hen die geen prijs hadden.

veteranenwedstrijd-2

Dat Henk Brandwijk met zijn mannen niet alleen deze wedstrijd organiseert maar ook de 14 daagse wedstrijden op de donderdag voor 55 plussers waar een ieder die lid is van de SVBD, GHV of Gr. Rotterdam mag meedoen. Dan nog even een woord van dank aan de kantinebeheerders van DVC die onder leiding van Toon altijd zorg dragen voor de inwendige mens.