Karpercommissie

Onze groep bestaat uit maar liefst 8 karpervissers die zich inzetten voor de belangen van de (karper)vissende leden. Met een eigen button op de website van de SVBD en een eigen email adres is de karper commissie compleet.

Onze Teun Pasterkamp vrijwilliger van het jaar 2019 van de Federatie sportvisserij Zuid West Nederland.

Gefeliciteerd Teun het geeft maar weer eens aan dat je het vrijwilligers voor de karpercommissie in de federatie, net als bij onze karpercommissie doet met veel inzet.
Wat veel mensen niet weten, of beter zich niet realiseren is dat zonder al die vrijwilligers, die zich belangeloos inzetten voor de sportvisserij, heel veel zaken niet gerealiseerd zouden worden. Teun is een vrijwilliger die zich niet alleen inzet voor de karper visserij, maar zich veel breder inzet binnen onze vereniging en voor dat Teun petje af.

Namens het bestuur en alle vrijwilligers van de SVBD gefeliciteerd Teun.

Theo Stremme
Voorzitter SVBD.

De SVBD Karpercommissie bestaat uit de volgende personen.

Naam: Teun Pasterkamp

Geboortedatum: 4 september 1976

Hoelang vis je op karper: Vanaf me 15 jaar

Wat is je mooiste karper: Volschub

Wat is je zwaarste karper: 27 kg

Kan je je 1e karper nog herinneren: Dat was samen met me vader in het Burgermeesterpark in Maassluis, ik was gelijk verkocht aan het karpervissen.

Naam: Patrick Polet

Geboortedatum: 19 september 1976

Woonplaats: Vlaardingen

Hoelang vis je op karper: 31 jaar

Wat is je mooiste karper: op de Fop 23 kg

Wat is je zwaarste karper: 29 kg

Kan je je 1e karper nog herinneren: Ja dat was op de Doctor Wiardi Beckmansingel,hoe zwaar weet ik niet meer.

Naam: Frank ’t Hart

Geboortedatum: 03-07-1999

Woonplaats: Maassluis

Hoelang vis je op karper: Sinds ik kan lopen al met mijn vader en sinds mijn 13e ook alleen.

Wat is je mooiste karper: Een spiegelkarper met een hele brute bouw en een beschubbing om ‘u’ tegen te zeggen.

Wat is je zwaarste karper: Schubkarper 17kg, spiegelkarper 17kg, graskarper 21kg.

Kan je je 1e karper nog herinneren: Precies de eerste kan ik me niet meer herinneren, wel zijn er foto’s waar ik als heel klein jochie al met karpers op de foto’s sta, dan praat je over een leeftijd van misschien 6 of 7 jaar.

Naam: Loraine Pasterkamp

Geboortedatum: 18 april 1977

Woonplaats: Maassluis

Hoelang vis je op karper:

Wat is je mooiste karper:

Wat is je zwaarste karper: 21 kg

Kan je je 1e karper nog herinneren:

Naam: Wesley Verbeek

Geboortedatum: 23 september 1989

Woonplaats: Poeldijk

Hoelang vis je op karper: ± 15 jaar

Wat is je mooiste karper: een mooie spiegelkarper die ik tussen een storm kon landen van 25 pond

Wat is je zwaarste karper: 21 kilo kanaal schubkarper

Kan je je 1e karper nog herinneren: Ja als de dag van gisteren op de dobber.

Hij liep langzaam weg en sloeg hem aan toen begon het gevecht. Met een licht hengeltje duurde het gevecht een 15 minuten. Daar kwam toen een mooi polderschubje me net in gleiden en was meteen verkocht aan het vangen gericht op karper.

Naam: Matthew van het Einde

Geboortedatum: 9 maart 1987

Woonplaats: Delft

Hoelang vis je op karper: 15 jaar

Wat is je mooiste karper: Spiegel karper

Wat is je zwaarste karper: 23.5 kg

Kan je je 1e karper nog herinneren: Ja mijn eerst karper was in de vaart bij de bomenwijk schubkarper van 12 pond

Naam: Kay Verzijden

Geboortedatum: 31 maart 1978

Hoelang vis je op karper: 30+jaar

Wat is je mooiste karper: Mijn mooiste karper is een Franse spiegel op 19,9kg. Gevangen in de herfst. Als ik nu de foto zie in herfstkleuren wordt ik er weer blij van.

Wat is je zwaarste karper: 20,9 kg schub.

Kan je je 1e karper nog herinneren: Zeker. Dat was in België op 8 jarige leeftijd met een albatros volglas hengeltje. Vroeger kocht je zo’n hengel met molen voor een habbekrats. Ik zou er eigenlijk nog wel een willen hebben.

Naam: Erwin van der Windt

Geboortedatum: 20-03-2001

Woonplaats: Schipluiden

Hoelang vis je op karper: 6 jaar

Wat is je mooiste karper: Mijn mooiste karper is een spiegel van 25 pond die ik ving op een vaart.

Wat is je zwaarste karper: Mijn zwaarste karper is een karper van 29 pond, de magische 30 moet nog overschreden worden.

Kan je je 1e karper nog herinneren: Ja, mijn eerste karper ving ik in Delft op een reelhengel waar je normaal gesproken mee op snoek vist. Het was een schubkarper van 16 pond.

De karpercommissie houdt zich bezig met vooral het onderzoeken naar mogelijkheden om (spiegel) karpers uit te zetten in wateren van de SVBD en om activiteiten te organiseren voor de leden van onze verenging.

We zijn momenteel met 8 leden die in hun vrije tijd actief deel nemen aan deze commissie. Lijkt het je leuk om te helpen bij diversen activiteiten of om mee te doen met 1 van deze activiteiten.
Meld je dan nu aan via de mail karpercommissie@svbdelfland.nl