Huttendorp Haastrecht viste weer hun jaarlijkse jeugdwedstrijd.

Elk jaar wordt in de gemeente Haastrecht weer het jeugdfestijn “het Huttendorp”georganiseerd waarbij er de hele week allerlei jeugdactiviteiten worden gehouden.

Eén van de hoogtepunten is de viswedstrijd voor de jeugd waar zowel jongens als meisjes in groten getale aan mee doen.

Dinsdagochtend 16 augustus was het dan weer zo ver en verzamelde de jongens en meisjes zich aan de waterkant waar alles al tot in de puntjes was geregeld, dit alles onder de bezielende leiding van de inmiddels 81 jarige Wim Jansen, oud voorzitter van HSV Haastrecht, die dit al decennia lang voor de jeugd van Haastrecht organiseert.

Bekers jeugdwedstrijd

Het was prachtig weer en alles zag er goed uit voor een geslaagde viswedstrijd, maar helaas, de vis wilde maar niet bijten wat in de einduitslag dan ook zeker zichtbaar was. Het mooie weer en het heldere water droegen dan ook zeker bij tot deze magere vangsten en waren dan ook minder dan vorige jaren. Het plezier onder de jeugd en de leiding was er dan ook niet minder om en werd er uiteindelijk toch nog wat vis gevangen.

De gelukkigste waren bij de jongens Olivier Mucaj met 147 c/m, Jesse Reijm met 43 c/m wat tevens de grootste vis was, en Nino Steenbergen met 27 c/m.

Bij de meisjes was de vangst wat minder, hier werd Lotte van der Waal 1e met 47 c/m, Lente Rietveld 2e met 39 c/m en Nina Boom 3e met 34 c/m. zij kregen allen een mooi beker beschikbaar gesteld door het bestuur van Sportvisserijbelangen Delfland die het jeugdvissen altijd een warm hart toedraagt. Mede dankzij het mooie weer kon de organisatie weer op een leuke en geslaagde ochtend terugkijken.

jeugdwedstrijd