UnicodeSportvisserijbelangen Delfland en de jeugd

Doel van de SVBD voor de jeugd en senioren is: het opleiden van beginnende hengelaars, waarbij kinderen en senioren naast vissen het leven in en om het water leren kennen en respecteren.
SVBD ziet dat als een van haar verantwoordelijkheden om hieraan actief een bijdrage te leveren.

De SVBD wil de volgende activiteiten minimaal per jaar realiseren:

• Viscursus voor belangstellenden en leden
  • Basiscursus jeugdvissen i.s.m. basisscholen
  • Opzetten van jeugdviswedstrijdcompetitie door het organiseren van jeugdviswedstrijden

Door de jeugdcommissie, worden deze activiteiten opgezet en uitgevoerd. Diverse leden van de jeugdcommissie zijn door Sportvisserij Nederland geschoold en/of werkzaam in het onderwijs, waardoor wij over voldoende kennis en ervaring beschikken.

Vissen houdt immers minimaal in:

• kennis van de leefomgeving van de vis
  • kennis van het gedrag van vissen
  • kennis van en leren omgaan met het hengelmateriaal
  • en verantwoord omgaan met natuur en vis.

Misschien voel jij of u zich aangesproken om op deze manier als SVBD-lid een steentje bij te dragen of heeft U vragen. Hulp en ideeën, suggesties en vragen zijn altijd welkom.

Dirk-Johan Wilhelm
SVBD Jeugdzaken